8 Aralık 2013 Pazar

seks üzerine eski bir yazı

Vaktiyle, yani develer tellal, pireler berberken sözlükte "Kadınların sevişme travması" diye bir başlık açmıştı sevdiğimiz bir erkek arkadaşımız ve birimizin "öff yine mi travma demiş o," serzenişi üzerine sevişme ve kadınlar üzerine ufkunu açmaya çalışmıştık, o günkü karalama:

toplum, tabu, ahlak, namus gibi sikindirik mevzulara girmeden yapılmış bir deneyi hatırlattı bana. kadınların cinsellik konusundaki çekincesi sadece bunlara dayanmaz hem. kadın fiziki olarak yani kas gücü olarak erkekten genelde daha güçsüz olduğu için karşısındakine güvenmek ister. kimse kendisini sokakta bulmuyor sonuçta. diyelim ki bir güven problemi yok. kadını seks için tetikleyen etkenler ile erkeğinkiler farklıdır. bir erkeğe hayır diyen kadının mutlaka bir travma yaşaması gerekmiyor yani.
yapılan deneye gelince, şimdi the anarchitect anlatmıştı, kaynak için ona başvuracağız. dolayısı ile kim yaptı tam olarak bilmiyorum. 

farklı kültürlerden on erkek seçiliyor. mümkün oldukça çeşitlilik önemli. 
seçilen bir kadın bu on erkeğin yanına direkt gidip "sevişelim mi?" diyor, erkeklerin 10'da 9'u kabul ediyor.
farklı kültürlerden on kadın seçiliyor. seçilen bir erkek bu on kadının yanına direkt gidip "sevişelim mi?" diyor. kadınların 10'undan 9'u reddediyor. sadece biri kabul ediyor.

bir diğer deney, kadınlar ve erkelerden bir bara girmeleri isteniyor. rahat olun deniyor. 
bir erkek bir ortama girdiğinde ilk baktığı kısım insanların göğüs hizası, eğer göğüsleri beğenirse yüze bakıyor. garson kız geliyor, kızın önce göğüslerine bakıyor, 
sipariş sırasında yarım yamalak yüzüne bakıp döndüğünde ise poposunu inceliyor. bir erkek aynı zamanda on kişiyi kesebiliyor.
bir kadın bir ortama girdiğinde ilk baktığı kısım insanların yüzleri. kadının eşcinsel olup olmadığını bilmiyorum, olsa da durumun pek değişeceğini sanmıyorum. garson kız kısmında kızın direkt yüzüne bakarak sipariş veriyor. neyse sonra yüzleri incelemeye devam ediyor. ve bir kişinin yüzünü beğenirse tamamını incelemeye başlıyor. bir kadın aynı zamanda tek bir kişiyi kesiyor ama elin üzerindeki tüye kadar inceliyor.

ota boka travma derseniz, mevzunun özü kaçabilir.

duch von souch editi: bbc'nin insan içgüdüsü belgeseli imiş bu. danke!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder