28 Ocak 2012 Cumartesi

7 - 8 Hasanpaşa Fırını

Buradan ne zaman bir şey alsam, bir yeri tarihi yapan ve yıllarca ayakta tutan tam olarak nedir diye düşünürüm. Halbuki cevabı tam da elimdeki acıbademdedir, diğer fırınlardan aldığım ekmekler ertesi güne bayatlarken 2 3 gün taze ve yumuşak kalan ekmeği ve yılların ustalarının emeğidir.


Ayrıca buranın acıbademini yemeden acıbadem yedim demeyin. Dünyanın en muhteşem acıbademini yapıyorlar. Zeytinli poğaçaları da harika. Mekik hiç denemedim ama ne zaman gitsem birileri mekik istiyor. 


Yolunuz düşerse es geçmeyin. Bu satırları ağzımda acıbademim erirken yazdım, sarhoşum biraz, miyam!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder