28 Ocak 2012 Cumartesi

her gün duş alan erkek

yıllar önce bir arkadaşım alt komşuya şaşırmıştı çocuk her gün duş alıyorum, hatta sıcaktan ötürü günde iki üç defa aldığım oluyor deyince. su israfından girdi, çocuğun düşüncesizliğinden çıktı, kendi evlerinde haftada bir yıkanıldığından ve makul olanın bu olduğundan dem vurdu. kocaman gözlerle şaşırarak bakmıştım arkadaşıma. tamam kokmuyordu bilmemne de, savunduğu da neydi? milenyumu yeni devirmiştik.


işin garibi, bir zamanlar gerçekten hepimiz haftada bir yıkanıyor ve hiç de kir kokmuyorduk, hatta ulusal yıkanma günleri pazardı ve cumartesi akşamları da ulusal ailelerarası gezmeye, düğüne falan gitme günüydü.


doğanın içine ettikçe doğa da bizi kendi yarattığımız pislikten koruyamaz oldu, bu durumda özellikle yaz aylarında günde üj bej duj alan erkeğe kimsenin dil uzatma lüksü yok, yani uzatıldı mı bilmiyorum ama kesin uzatılmıştır, halbuki kendisini temiz hissetmek her insanını hakkı. örnek alınacağına dil uzatılıyorsa ayıp. temizlik için su ve sabun yetiyor, onu da ekleyip kendimi trt bilinçlendirme programı gibi hissettikten sonra derim ki:


nazar etme ne olar, çalış senin de olar.


(deliberte, 14.03.2011 11:21)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder