21 Aralık 2011 Çarşamba

Depresyondan çıkma yöntemleri

 gezeceksin, tozacaksın, sorununla ilgili kitaplar okuyup filmler izleyeceksin, böylece kendini yalnız hissetmeyeceksin, temiz oksijenler alıp güzel yürüyüşler yapacaksın vs vs... diyenlerden fellik fellik kaçmak ile başlar. depresyon 'ay çoak sıkıldıam' demek değildir, kendimi hede hödö hissediyorum durumu değildir. depresyon bir hastalıktır,her hastalık gibi ilaçla tedavi edilmesi gerekir. ha eğer bu kofti "öğüt"lerle "depresyon"unuz geçiyorsa o zaman o depresyon değildir.

insanın çözüm aramaktansa önce sorunu doğru bir şekilde ortaya yatırması çok daha önemli. böyle saçmalayanlar gözümde kaynımda da var tipi insanlar. her insan zor dönemler geçirir, her insan bunalır, uzun süreli sıkıntılar yaşar, bunlar yaşam belirtisidir. hastalık belirtileri ise tatile git, denize gir, güneşlen, inan içine karış gibi "tedavi" yöntemleri ile "geçirilebilen" durumlar değildir. depresyondaki insan gerçek bir durma ustasıdır, onu harekete geçirmek veya buna çabalamak onun canını yakmaktır. bu hareket kahvaltı masasına oturma veya diş fırçalama veya banyo yapma bile olabilir.

depresyon hastası insan bu kofti önerilerinizi okurken veya duyarken çektiği acı ile dalga geçtiğinizi düşünür. o kişi depresyondadır, zekası ile sorunu yoktur. duygudurumu bozulmuştur. o da bilir arkadaşları ile dışarı çıkmayı, kelebeklerle kırlarda koşmayı, sorun bilmesi değildir. sorun yapamamasıdır. sorun hayatını idame ettirememesidir. siz karşısına geçip 'e ben de bunalıyorum, bu hissettiklerini ben de hissediyorum,' dediğinizde o size enerjisi olsa nasıl kafa göz dalacağını düşünüyordur çünkü siz onun canını yaktınız. ve birazdan sevgilisi bile gelmeyecek ankaralı mırnav kediler!

böyle içi boş ve daha kötüsü cahilce yazıları, sözleri duyan her depresyon hastası o süreç için içinde potansiyel bir seri katil taşır. onun acısını sizin sikik önerileriniz geçiremez. beğensek de beğenmesek de psikiyatri bölümü bunun için var. herkesin anladığını sandığı ama kimsenin anlamadığı bu sınırdışı insanların acılarını sağaltmak için var, o da belki.

(05.08.2011 23:54)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder