30 Aralık 2011 Cuma

mini etek giyip sarhoş olan kadın tecavüze uğrar

 kiliseyi falan karıştırmayacağım. burnumun dibinde olan bir olayı hatırlattı bana. komşularımız tanık oluyor, evleri çok merkezi bir parka bakıyor. yani istanbul'un bir nevi göbeği ve her zaman geçtiğimiz ve hatta benim tek başıma gecenin bir vakti hava almak için dolaşmaya çıktığım bir park.

iki erkek ve bir kız geliyor, içkililer. sonra iki erkek arasında bir kavga çıkıyor, birisi terk ediyor. komşular sese bakmak için pencereye çıkıyorlar ve arkadaş arası tartışma diye düşünürken kalan erkek kıza tecavüz ediyor, oracıkta, kız mini etek giyiyor ve kış vakti, yani çorap vs de var muhtemelen. polisi arıyorlar. adam tecavüzden sonra kızı oracıkta bırakıp gidiyor. kız ağlamaya başlıyor ve polis gelene kadar kız da gitmiş oluyor.

dedim ya, yer merkezi, emniyet müdürlüğü bir nevi burun dibi ve ailelerin bulunduğu bir muhit. polis geç geliyor. araçla bir dakikalık mesafe. tecavüze uğramış bir kız bir dakikada neyini toparlayacak da nereye gidecek, ne kadar uzaklaşacak?

komşular mı? üzülmüşler, izleyerek üzülmüşler. halbuki görgü tanığı oldukları anda fotoğraf çekebilir, hemen parka inebilir, ortalığı ayağa kaldırabilirlerdi donup kalmak ve sadece polisi aramak yerine. ama insanlardaki hırlı mıdır hırsız mıdır, başıma bir iş gelir mi, bok yoluna gitmeyeyim korkusu vicdanlarını ve eylemlerini geriye çekiyor. insanın canı tatlı tabii.

bu noktada kızın mini etekli olması sadece bir durum, bir yandan da tecavüz edecek kişinin işini kolaylaştırdığı gerçek, her mini etek giyen tecavüze uğrayacak diye bir koşul olmadığı gibi mesela kot pantolonla tecavüze uğradığınızda bunu açması zor nasıl engel olmadın diye soruşturuyorlar ecnebi memleketlerde, yani mini etek giydiysen adam kesin zanlı oluyor. bu adamların zihniyetinde ise tam tersi, mini etek giydin ve birazdan coşkun gelecek. kot pantolon giyeni ise yazık vah vah diye karşılıyorlar. kız namusu ile giyinmiş ne de olsa.

tecavüz değerlendirmelerinde sırf şu kadar bilgi bile din adamlarının akıldan, mantıktan ne kadar uzak olduklarını gösteriyor. aptallığın, saçmalığın saçılmasının vatanı, milleti olmuyor.

(20.01.2011 15:33)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder